Skip to main content
Durf het leven van je dromen te leven!

Ben jij klaar om te veranderen?

Ben jij klaar om te veranderen?

Ben jij klaar om te veranderen?

Ben jij klaar om te veranderen?

Ben jij klaar om te veranderen?

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een geschikte behandeling voor bijvoorbeeld nare ervaringen, door middel van een innovatieve methode. EMDR is onder andere geschikt bij verwerkingsproblemen, bij complexe trauma’s en bij angsten en fobieën. Daarnaast kan EMDR ook kinderen en meer uitgebreid de jeugd helpen.

EMDR is een alternatieve geneeswijze en is er specifiek voor bedoeld om mensen die lang last houden van de gevolgen van een traumatische ervaring te helpen. Het gaat daarbij om een schokkende ervaring zoals een misdrijf of een ongeval, maar ook om iemand die veel last heeft gehad van pesten tijdens de eigen jeugd. Een behandeling kan wat dat betreft verschillende doelen dienen, er is echter altijd sprake van een nare ervaring die het hoofd te worden geboden.

EMDR is een innovatieve behandeling de eerste versie hiervan werd in 1989 beschreven door de Amerikaanse Francine Shapiro. Zij is psychologe en heeft de oorspronkelijke procedure vervolgens helpen ontwikkelen tot een volwaardige therapeutische methode. Het is doorgaans een kortdurende vorm van therapie, die de mogelijkheid biedt om ingrijpende gebeurtenissen het hoofd te bieden en de dagelijkse bezigheden opnieuw op te pakken.

 

U kunt bij EMDR in ieder geval denken aan:

  • Verwerkingsproblemen
  • Complexe trauma’s
  • Angsten en fobieën

Daarnaast is EMDR geschikt voor kinderen en de jeugd in meer algemene zin, tot aan adolescenten. Wanneer zij te maken krijgen met pestervaringen, een medische situatie of het plotseling verlies van dierbare heeft dat een diepe impact. 80% van de kinderen verwerkt dit op eigen kracht, zo’n 20% slaagt daar echter niet in. Het kan verder gaan om bijvoorbeeld lichamelijk geweld, een verkeersongeluk of een bepaalde ramp.

Een behandeling is goed geschikt bij verwerkingsproblemen, verlies van een geliefde, verlies van een baan of slachtoffer van mishandeling of u krijgt een diagnose van een ernstige ziekte.

We worden niet geboren met deze angsten, we bouwen die gedurende ons leven op als het gevolg van nare ervaringen. Dat betekent dat er een mogelijkheid bestaat om hier weer vanaf te komen, door middel van deze innovatieve behandelmethode.

 

Als je anders kijkt naar de wereld om je heen, zal je zien dat de wereld verandert.